MiFID II-oplossingen van AFS

Voor de klanten van AFS en de klanten achter onze klanten bieden we (op korte termijn) de volgende diensten aan:

  • (umbrella) Best execution conform MiFID II

AFS verzorgt executie van orders conform MiFID II. Alle orders doorlopen hetzelfde prijsvormingsproces om u het best mogelijke resultaat te kunnen bieden. Alle transacties worden gerapporteerd aan de juiste autoriteiten. Best execution is van toepassing op orders die rechtstreeks afkomstig zijn van de klanten van AFS evenals van orders van onderliggende eindklanten van klanten van AFS. In het laatste geval ligt de best execution-verplichting formeel bij de klant die de order doorgeeft aan AFS (de zogenaamde umbrella best execution). Het uitvoeringsbeleid en de infrastructuur van AFS bieden een garantie voor deze overkoepelende best execution.

Of u nu een grote zakelijke order doet waarvan onze voice brokers de executie verzorgen, of een DMA-order plaatst via onze beursconnectiviteit, AFS draagt zorg voor al uw wettelijke verplichtingen en biedt u hoogstaande service.

Om te voldoen aan de best execution van MiFID II heeft AFS haar executieprocedures bijgewerkt en inhouse software ontwikkeld, AFS BEST (Best Execution Solutions Two) genaamd, om te voldoen aan alle MiFID II-executievereisten, en deze vast te leggen.

Read more about AFS BEST

  • Verplichte rapportage voor diverse regelgevingsstelsels
  • Transactiekostenanalyse

Transactiekostenanalyse (TCA) wordt steeds belangrijker als gevolg van de toenemende eisen die worden gesteld aan transparantie en bescherming van de belegger. TCA bestaat uit meerdere lagen. Het gaat om meer dan het berekenen van een vergoeding voor transacties. Het gaat ook om de kosten voor clearing en settlement, of voor het financieren van transacties. Duidelijk maken wat de echte transactiekosten zijn, is zeker niet eenvoudig en vergt de nodige inspanning. Alle aspecten voor, tijdens en na de handel moeten worden geëvalueerd.

Een ander punt is dat de TCA een methode moet bevatten om kosten te vergelijken. Daarom zijn benchmarking en een historische analyse van transactiekosten van belang. Een TCA is alleen maar uitvoerbaar als de gegevens die worden gebruikt, gestandaardiseerd en makkelijk toegankelijk zijn.

AFS heeft software, AFS BEST genaamd, die inzicht geeft in alle kosten met betrekking tot de transactie, inclusief een vergelijking met alternatieve oplossingen. Meer informatie over MiFID II-oplossingen van AFS:

contact gegevens

Beursplein 5
1012 JW Amsterdam
T: 020 5707200
F: 020 5707299
info@afsgroup.nl

Email Call