AFS krijgt vergunning voor handel via OTF

AFS Group BV maakt bekend dat zij als eerste in Nederland, in nauwe samenwerking met de Nederlandse toezichthouder AFM, officieel een vergunning heeft gekregen om te opereren op een Organized Trading Facility (OTF) onder MiFID II.

Op dit handelsplatform kan AFS Group een waardevolle rol spelen in het realiseren van de hoofddoelstellingen onder MiFID II. Met name om een grotere bescherming van beleggers te bieden en de transparantie te vergroten voor diverse activaklassen.

AFS is de eerste op de Nederlandse markt met deze OTF-vergunning en zal een discretionair voice/chat handelssysteem gebruiken. TBeleggingsondernemingen kunnen op deze manier verschillende financiële instrumenten ter plaatse uitvoeren. Verder zal AFS OTF onder toezicht vallen van de AFM en moet zij voldoen aan bepaalde regels met betrekking tot informatie-uitwisseling, best execution-verplichtingen en orderexecutie voor klanten, en voldoen aan transparantievereisten vóór en na transacties. AFS gebruikt Euronext APA en ARM om te voldoen aan de rapportage- en publicatieverplichtingen.

Hein Siemerink, CEO AFS Group: ”We zijn blij dat we deze nieuwe vergunning hebben gekregen. Met de OTF-vergunning kunnen we onze unieke toegevoegde waarde op een MiFID II-conforme manier verder aanbieden.”
AFS Group is een Europese financiële dienstverlener die is gespecialiseerd in bemiddeling voor zakelijke klanten in de financiële- en renewable-energysector. AFS heeft 90 medewerkers in kantoren in vier landen en biedt voice en hybrid brokering, executie, elektronische handel en transactieadviesdiensten voor een breed aanbod van asset classes. Dankzij de diepgaande marktkennis van AFS en goede relaties die lang teruggaan, kunnen ze klanten toegevoegde waarde bieden met optimale prijsvorming, tijdbesparende executie van transacties en deskundig advies.

contact gegevens

Beursplein 5
1012 JW Amsterdam
T: 020 5707200
F: 020 5707299
info@afsgroup.nl

Email Call