Commodities

Ons AFS Energy Team is gespecialiseerd in de handel in renewable energy-certificaten. We hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van kopers en verkopers van renewable energy commodities in heel Europa. Ons team van portfoliomanagers geeft adviezen en updates over regelgeving en prijsinformatie. We adviseren u over de producten die het beste bij uw behoeften aansluiten en betrekken daarin alle aspecten van de transactie.

Wij kunnen u van dienst zijn met de volgende commodities:

Biobrandstoffen

Via de richtlijn hernieuwbare energie (RED) wil de EU het volume van de biobrandstof in de brandstofmix van de transportsector vergroten. In de verschillende Europese landen wordt het gebruik van biobrandstof gewaarborgd door verplichting- en stimuleringsregelingen. Deze systemen stellen verplichtingen vast voor elke levering van fossiele brandstoffen aan de transportsector. Degenen die gebruik maken van verschillende soorten biobrandstoffen, zoals biodiesel, ethanol, groen gas en elektriciteit, kunnen aanspraak maken op biobrandstofcertificaten. Deze tickets worden weer gebruikt door degenen die verplicht zijn hun doelstellingen te halen.

Biobrandstofcertificaten AFS Energy dekt:

HBE
RTFO
THG-Contingent

AFS Energy is actief in de hele keten van Biobrandstof tickets, van uitgifte tot handel en gebruik in verschillende Europese landen. Wij helpen producenten van biobrandstoffen om de ondoorzichtige biobrandstofmarkt te betreden. Ook degenen met een verplichting worden door AFS Energy ondersteund om op de meest efficiënte manier aan hun verplichting te voldoen.

 

Biomethaan

Biomethaan wordt beschouwd als het hernieuwbare alternatief voor aardgas. Het belangrijkste verschil tussen aardgas en biomethaan is dat aardgas een fossiele brandstof is, terwijl biomethaan wordt geproduceerd uit vers organisch materiaal. Biomethaan heeft dezelfde specificaties als aardgas en wordt normaal gesproken in het Europese gasnet geïnjecteerd, ter vervanging van het minder hernieuwbare alternatief.