Risk Manager

Omschrijving organisatie

AFS Group (AFS) is een mid-size internationale multi-asset class broker die vanuit kantoren in Amsterdam, Zurich, Londen en Frankfurt met c.a. 90 medewerkers, opereert als tussenpersoon in financiële instrumenten, waaronder: obligaties, deposito’s, rente/aandelen derivaten en hernieuwbare energy certificaten voor financiële ondernemingen, corporate bedrijven en (semi) publieke instellingen. AFS is operator van het onder MiFID II nieuw geïntroduceerde platform OTF.

Omschrijving van de functie en van de werkzaamheden

AFS bestaat uit een aantal afdelingen opgesplitst per asset class en wordt centraal aangestuurd. Staf functies zoals de Administratie, Legal, HR, IT, Risk en Compliance worden vanuit de groep verzorgd.

Als risk manager zorg jij er voor dat AFS Group binnen haar risicogrenzen blijft. Het is dan ook jouw werk om market-, operationele- en compliance risico’s te monitoren en in kaart te brengen en advies uit te brengen over de beheersing daarvan aan het management en de verschillende afdelingen.

Jij voelt je helemaal thuis in het spanningsveld tussen bedrijfsdoelen en beheersing. Zonder problemen zet je deze onderwerpen dan ook op de agenda bij de directie en het management. Met een flinke dosis overtuigingskracht zorg je er bovendien voor dat jouw adviezen niet slechts worden aangehoord, maar daadwerkelijk worden opgevolgd. Tegelijkertijd ondersteun je bedrijfsonderdelen bij de rapportage over belangrijke risico’s, compliance issues en bedreigingen en draag je bij aan hun periodieke ‘in control-verklaring’.

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die stevig in zijn schoenen staat en het volgende met zich meebrengt:

  • afgeronde WO opleiding;
  • minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een financiële instelling;
  • ervaring of affiniteit met de financiële markten, relevante regelgeving en MIFID II is een pre;
  • uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
  • ondernemend en ambitieus;
  • vloeiend in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Daarnaast sta jij voor je mening en ben je in staat mensen overtuigen van nut of noodzaak. Je bent gewend snel te schakelen en je neemt nieuwe informatie efficiënt en effectief op in je werkzaamheden. Mogelijke belemmeringen of concrete risico’s signaleer je in een vroeg stadium, en voor jou leiden er altijd meerdere wegen naar Rome. Je bent een doorzetter die vooral uitgaat van kansen. Het ontbreekt je dan ook niet aan durf om initiatieven te ontwikkelen.

Wat bieden wij

AFS Group geeft jou de mogelijkheid deel uit te maken van een groeiend en ambitieus bedrijf. Het hoofdkantoor van AFS is gevestigd op een prachtige en centrale werklocatie in het hart van Amsterdam. Wij bieden een interessante, internationale, en professionele werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een goed salaris waarbij een bonus tot de mogelijkheden behoort.

Geïnteresseerd?

Als je geïnteresseerd bent en je beschikt over de gevraagde kennis en ervaring, dan kun je jouw cv en motivatiebrief sturen naar Jasmijn Rupert via hr@afsgroup.nl.