Bedrijfsjurist met focus op Arbeidsrecht en Contractenrecht

Organisatie
AFS Group (AFS) is een mid-size internationale multi-asset class broker die vanuit kantoren in Amsterdam, Zürich, Londen en Frankfurt met c.a. 90 medewerkers, opereert als tussenpersoon in financiële instrumenten, waaronder: obligaties, deposito’s, rente/aandelen derivaten en hernieuwbare energie certificaten voor financiële ondernemingen, corporate bedrijven en (semi) publieke instellingen. AFS is operator van het onder MiFID II nieuw geïntroduceerde platform OTF.

Omschrijving van de functie en van de werkzaamheden
AFS bestaat uit een aantal afdelingen opgesplitst per asset class en wordt centraal aangestuurd. Staffuncties zoals de Legal, HR, IT, Risk, Compliance en de Administratie worden vanuit Group verzorgd.

Als bedrijfsjurist ben je het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie voor een grote verscheidenheid aan juridische zaken. De focus van de werkzaamheden zal liggen op het arbeidsrecht, denk aan het adviseren van het management omtrent arbeidsovereenkomsten, ziekte, non-concurrentie, ontslag etc. Daarnaast zal je je veelal bezighouden met het algemeen contractenrecht en voor de organisatie allerlei contracten opstellen en bekijken. Tot slot ben je verantwoordelijk voor alle algemeen juridische zaken die zich voordoen binnen de organisatie waardoor er veel afwisseling is in de werkzaamheden. Je zal veel samenwerken met de Risk & Compliance Manager en je rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen directeur.

Jouw ervaring
Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die stevig in zijn schoenen staat en het volgende met zich meebrengt:

  • Afgeronde opleiding Nederlands recht;
  • minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in de advocatuur en/of het Bedrijfsleven;
  • Ervaring op het gebied van het Arbeidsrecht en het Algemeen Contractenrecht;
  • ervaring of affiniteit met de financiële markten, relevante regelgeving en MIFID II is een pré
  • uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden;
  • ondernemend en ambitieus;
  • vloeiend in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij

AFS Group geeft jou de mogelijkheid deel uit te maken van een groeiend en ambitieus bedrijf. Het hoofdkantoor van AFS is gevestigd op een prachtige en centrale werklocatie in het hart van Amsterdam. Wij bieden een interessante, internationale, en professionele werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een goed salaris waarbij een bonus tot de mogelijkheden behoort.

Geïnteresseerd
Als je geïnteresseerd bent en je beschikt over de gevraagde kennis en ervaring, dan kun je jouw cv en motivatiebrief sturen naar Jasmijn Bruns (hr@afsgroup.nl).