53a1764fc2e6cb0d0ecbc31e_Foto-1.jpg

Rol als broker

Enerzijds is er een breed spectrum aan financiële instrumenten op de verschillende beurzen of over-the-counter-markten (OTC) beschikbaar, anderzijds hebben financiële instellingen, bedrijven en (semi-)overheden behoefte aan informatie, liquiditeit en anonimiteit met betrekking tot hun handels- en hedging-activiteiten.

Hierdoor ontstond de behoefte aan een onafhankelijke partij die optreedt als tussenpersoon voor transacties tussen kopers en verkopers; de broker.

Zoals hierboven aangegeven is de broker volledig onafhankelijk ten aanzien van zijn werk op beurzen en in de over-the-counter markten. De broker biedt potentiële kopers en verkopers in deze markten de informatie die ze nodig hebben om hun transacties uit te kunnen voeren. De broker zal ervoor zorgen dat de klant de beste prijs op de markt krijgt. Met up-to-date real-time kennis van de markt, kan de broker kleur geven aan de transacties van de klant.

Omdat de markten evolueren met nieuwe producten en elektronische handel, dienen brokers de behoeften van hun klanten op de voet te volgen en hen te voorzien van alle informatie en middelen die ze nodig hebben om transacties uit te kunnen voeren op een tijdige en efficiënte manier. Het is deze dienst die de rol van de broker heeft gevestigd in wholesale financial markets over de hele wereld.